ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...



Αποφασισμένοι να συγκρουστούν έως θανάτου ήταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, οι οποίοι έδωσαν «ραντεβού» στην Παιανία με αφορμή τον αγώνα βόλεϊ γυναικών.

Το φαινόμενο των «ραντεβού» οπαδών έχει κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με πολλές χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Όπως αναφέρεται στα Νέα της Παρασκευής, πριν από τα χθεσινά επεισόδια, οπαδοί του Oλυμπιακού και του Παναθηναϊκού είχαν συγκρουστεί πέρυσι και πάλι ύστερα από ραντεβού σε πλατεία της Ηλιούπολης.

Σε άλλο ραντεβού, πριν από ένα χρόνο στην Καισαριανή, στη σύρραξη είχαν συμμετάσχει και... Ρώσοι οι οποίοι είχαν έρθει με αυτοκίνητο από την πατρίδα τους. Σε παρόμοια ραντεβού έχουν συμπλακεί και οπαδοί του ΠΑOΚ με οπαδούς της Λάρισας.

Eξάλλου, όπως αναφέρει Το Βήμα, το «ραντεβού» είχαν κλείσει οι ίδιοι οι αρχηγοί τους. Στόχος τους ήταν να λύσουν τις διαφορές τους σε ένα ακόμα επεισόδιο της βεντέτας που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό: Διακόσιοι περίπου οπαδοί του Oλυμπιακού φρόντισαν να φτάσουν τουλάχιστον 15 λεπτά νωρίτερα από το ραντεβού με μηχανοκίνητη πορεία που είχε ξεκινήσει από το γήπεδο Καραϊσκάκη, πέρασε την οδό Μιχαλακοπούλου, βγήκε στη λεωφόρο Μεσογείων και συνέχισε στη λεωφόρο Λαυρίου.

Μόλις έφτασαν οι «ολυμπιακοί» στο ραντεβού έστησαν την ενέδρα τους στα κάθετα στενά της λεωφόρου Λαυρίου. Λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκαν -με μοτοσικλέτες- περισσότεροι από 200 οπαδοί του ΠΑΟ...

Το ντέρμπι στο βόλεϊ ήταν ουσιαστικά η αφορμή που αναζητούσαν φέτος οι φανατικοί των δύο ομάδων για τη σύγκρουση. Η απαγόρευση παρουσίας οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας στους αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, αλλά και στους αγώνες πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών και γυναικών στέρησε την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν από τους σκληρούς πυρήνες την ευκαιρία να βρεθούν αντιμέτωποι.

Επιπλέον η «ελπίδα» τους να αναμετρηθούν με την ευκαιρία του φάιναλ-8 του Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών στην Πάτρα ναυάγησε καθώς οι Ερυθρόλευκοι αποκλείστηκαν στον ημιτελικό από τη Λαμία και το ραντεβού στις 3 Μαρτίου, ημέρα διεξαγωγής του τελικού, ματαιώθηκε.

Την ύστατη ευκαιρία για τη σύγκρουση έδωσε η κλήρωση στις 20 Μαρτίου για το φάιναλ-8 του Κυπέλλου γυναικών βόλεϊ που έφερε αντιμέτωπες τις ομάδες του Παναθηναϊκού και του Oλυμπιακού.

Στη διάρκεια της κλήρωσης ο πρόεδρος της ομοσπονδίας βόλεϊ Θανάσης Μπελιγράτης γνωρίζοντας ότι το παιχνίδι αυτό... μύριζε μπαρούτι είχε προειδοποιήσει: «Δεν θέλουμε στο γήπεδο οπαδούς που έρχονται με σκοπό τη βία. Αν χρειαστεί, εγώ ο ίδιος θα διακόψω τους αγώνες».

Η ομοσπονδία βόλεϊ είχε αναθέσει την ευθύνη για τη διάθεση των εισιτηρίων και την τοποθέτηση των οπαδών στην Αστυνομία. Η τελευταία όμως και ο συνδιοργανωτής Δήμος Παιανίας υποχώρησαν στις πιέσεις των ομάδων και τους έδωσαν εισιτήρια, τα οποία διοχετεύθηκαν στους συνδέσμους των οργανωμένων οπαδών...



apo in.gr

5 comments:

Mathilde said...

Ε, εντάξει, τι σχόλιο μπορεί να κάνει κανείς?
Απλά χαίρομαι που δε χρησιμοποιείται η λέξη "φίλαθλος", αλλά "οπαδός". Γιατί οι οπαδοί δεν αγαπούν το άθλημα, αγαπούν την ομάδα και κατ'επέκταση, τη βία.

Anonymous said...

Είναι πράγματα τώρα αυτά να σκοτώνονται νέα παιδιά για δύο ποδοσφαιρικές ομάδες?
Εσύ που είσαι νέος αυτής της γενιάς το θεωρείς λογικό αυτό που γίνεται , ποιες διαφορές είχαν που ήταν τόσο μεγάλες και πήγαν να τις λύσουν …τι είναι το ποδόσφαιρο …συγκέντρωση μαφιόζων ?
Εγώ λυπάμαι πολύ γιατί κάποιες οικογένειες κλαίνε τα παιδιά τους από τέτοιες συμπλοκές .
Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα όπως ανεργία , εκπαίδευση για τα οποία μπορούμε να βγούμε στους δρόμους και πάλι με ειρηνική διάθεση να αγωνιστούμε …όχι για ποδόσφαιρο και χαζά να χάνουμε ζωές.

Paranoia said...

γι αυτά τα "καμώματά" τους, φύγαμε απ' τον αθλητισμό, με όλες τις έννοιες, δυστυχώς. Είναι κι αυτά μια επίσημη δήλωση ταυτότητας!
το λέει και το τραγούδι σου
Καλή σου μέρα

7Demons said...

Θέλω να πω πολλά-αλλά δεν είναι η στιγμή κατάλληλη.
Θα σταθώ στο τραγούδι-ύμνο απ΄τα νιάτα μου,που συνοδεύει το κείμενό σου και θα το ακούσω ξανά και ξανά...

Την Καληνύχτα μου :-)

aneksartitos2 said...

παιδια προσωπικα δεν θα σχολιασω τιποτα γιατι ολοι αυτοι παραειναι ζωα ωστε να τους διαθεσω εστω και ακομα λιγο απο τον χρονο μου